Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči a rok 2011

10. 12. 2011

Plavání, 10. prosince

Dnes jsme opět hromadně navštívili bazén v Rychnově nad Kněžnou.

 

2.jpg

 

Beseda, 29. října

V sobotu 29. října se uskutečnila beseda s profesionálním hasičem z Kalifornie. Pan Brit Kruger, který se nedávno přestěhoval do České republiky tam několik let působil ve sboru města San Francisko. Beseda byla v původním znění - tj. anglicky s českými titulky - za ně děkujeme jeho manželce paní Kateřině. Bylo zajímavé porovnat práci našich a zahraničních hasičů - co jiný kraj to jiné druhy zásahů.

 

img1.jpg

 

Houdkovice, 8. října

Tento den jsme se zúčastnili Okresního kola hry PLAMEN - a to Závodu požárnické všestrannosti. Za družstvo mladších žáků soutěžila 1 pětičlenná hlídka a za družstvo starších žáků 2 hlídky. A jak to dopadlo - MŽ - 20. místo a SŽ - 5. místo. Za dorost se zúčastnil pouze Jan Felcman, který svou kategorii vyhrál.

Výsledková listina PLAMEN

Výsledková listina Dorost

 

Lukavice, 17. září

Tuto sobotu se konal v Lukavici branný závod pro tříčlenné hlídky - generálka před zahajovacím kolem hry Plamen. Závodu se zúčastnily dvě hlídky v kategorii starších žáků. A jejich umístění - 2. a 7. místo by jim mohlo být motivací 8. října v Houdkovicích, kde se již zmiňovaný Závod požárnické všestrannosti koná.

Kvasiny, 10. září

Běh na 60m s překážkami

Soutěže v Kvasinách se za naše SDH zúčastnila Kája Kulhavá. Ve své kategorii - starší žákyně se po odběhnutých 3 pokusech umístila na krásném 3. místě. Budeme držet pěsti při soutěži, která proběhne souběžně se zahajovacím závodem Hry Plamen v Houdkovicích.

 

1jpg.jpg

 

31. srpen

Sára Ryglová, Tomáš Predecký, Jarda Hroch - již nám odrostli, a tak opouští naše družstvo starších žáků. Nový ročník hry Plamen zahajujeme s 1 družstvem mladších žáků a 1 družstvem starších žáků.

 

Ledce, 27. srpna - SŽ A - 1. místo, SŽ B - 5. místo

8. hasičské klání, 20. srpna  - SŽ A - 2. místo, SŽ B - 7. místo

Fotogalerie zde

Nahořany, 13. srpna  - SŽ A - 2. místo, SŽ B - 5. místo

 

foto101.jpg

 

Čánecký pohár, 9.července  - MŽ - 7. místo, SŽ - 2. místo

img_2280.jpg

 

 

Fotogalerie zde 

Opočno, 26. června

 

Bohuslavice

Okresní kolo Plamen

Fotografie zde

 

 

Bílý Újezd, 21. května

V sobotu 21. května jsme se zúčastnili soutěže v Bílém Újezdě. Nasadili jsme opět 2 družstva starších. A protože účast nebyla veliká, čekali nás každé družstvo 3 pokusy. Měli jsme na této soutěži obrovské štěstí, protože při posledním pokusu jak našeho družstva, tak celé soutěže, kdy už jsme měli vítězství v kapse, nám prasklo 1 céčko. No díra jak hrom. Ještě, že praskla dnes a ne až příští týden na třídence, to by byla obrovská smůla. Takže do Přepych pojedeme raději s úplně novou hadicovou výbavou.

 

 

 

 

 

img_1457.jpg

 

více fotografií z Bílého Újezda zde

 

 

Záhoráček 2011, 14. května 2011 

Dne 14. května 2011 jsme se zúčastnili soutěže v Zábornici. Taková maličká prověrka před třídenkou. Soutěžilo se stejně jako loni ve dvou disciplínách – požární útok CTIF a požární útok. Opět se zúčastnila obě naše družstva starších. Družstvo A soutěž s přehledem vyhrálo a družstvo B se umístilo na 5. místě.

 

img_1359.jpg


Valská hasičská soutěž, 30. dubna

V sobotu 30.4.  jsme se zase po roce vydali do Valu. Po krátké cestě jsme se dostavili na místo. Po nástupu si naše přípravka odběhla krásný a zcela zdařený útok. Poté si odběhlo velmi dobře požární útok družstvo starších ,,A'' a po chvíli i družstvo ,,B''. Přípravka se dostala na místo 6té, ,,Béčko'' skončilo na 4.místě a družsto ,,A'' na super 1.místě.Všichni slavili a už se těšili a takě těší na příští Valskou soutěž. 
Kája Kulhavá

ANTARKTIDA - BESEDA, 6. dubna

Dne 6.4.2011 pro nás náš  vedoucí zajistil besedu s panem  Pavlem z Křovic, který byl na Antarktidě. Pověděl nám hodně věcí, které jsme dosud nevěděli. Povídali jsme si o klimatu, zvířatech, o České výzkumné stanici a tak dál. Měli jsme možnost vidět i nezbytnou výbavu ,která byla také velice zajímavá.Všem se beseda moc líbila a doufáme,  že se pan Pavel vypraví i na slibovanou  Arktidu a poví nám něco o Ledních medvědech.

Kája Kulhavá

 

img_1012.jpg

 

BESEDA, 23.únor

 

Beseda byla velmi zajímavá a poučná. Doufáme, že beseda s panem Milanem Mádrem nebyla poslední.Dne 23. února 2011 pro nás Vašek  zajhistil besedu s hasičem Milanem Mádrem. Byl moc hodný. zodpovídal nám všechny naše  otázky, pustil nám fotografie ze zásahů, řekl nám co každý hasič při službě dělá, co musí každý rok udělat za zkoušky a kdo vlastně hasič může být a kdo to vlastně je. 

Kája Kulhavá

 

 

img_0665.jpg

BRUSLENÍ, 31. ledna

V neděli 31. ledna jsme se vydali na zimní stadion do Opočna. Jak jinak než s bruslemi.
V 13:15 jsme se měli sejít u hasičárny a ve 13:40 jsme měli odjíždět z autobusové zastávky v Laichterově ulici. Přesně 10 minut před přijetím autobusu, jsme ale zjistili, že autobus odjíždí z jiné strany města. Začal tedy urychlený přesun na autobusové nádraží. Většina z nás to stihla. Až na pár jedinců, které museli dovézt autem. Když jsme konečně dorazili na stadion všichni, byli jsme moc rádi. Navlékli jsme si brusle a šup na led! Bruslili jsme asi hodinku a pak jsme se chtěli na ledě vyfotit. Protože ale na
rolbě byl velmi  nepříjemný pán, museli jsme se vyfotit jen před stadionem. Přesto všechno jsme si bruslení užili a budeme rádi, když pojedeme někdy znovu.

Kája Kulhavá

 

img_0525.jpg

 

Výroční valná hromada sboru, 15. ledna 

Dne 15.1.2011 se konala výroční valná hromada našeho sboru. I my Mladí hasiči jsme se jí zúčastnili. Už týden před ní jsme nacvičovali čtení textu, o tom co jsme prožili v celém roce 2010. Když přišel čas našeho čtení, značnou chvíli mám trvalo, než jsme se nějakým způsobem seřadili. Naše vystoupení nakonec naštěstí dopadlo docela dobře. Když skončila oficiální část schůze, přinesli nám jídlo, které nám všem moc chutnalo. Výročku jsme si užili a už se těšíme na další.


Kája Kulhavá

 

foto-018.jpg