Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční zpráva MH

Zpráva o činnosti Mladých hasičů za rok 2010

Terka                                                                                                                                                               Dobrý večer vážená valná hromado. V krátkosti bychom vás rádi seznámili s naší činností v uplynulém roce 2010.                                                                                                                            30. ledna jsme se zúčastnili výroční valné hromady našeho sboru a zarecitovali vám básničky.

Kája                                                                                                                                                                  V pátek dne 19.února jsme se my mladší žáci, zúčastnili besedy s policií České republiky obvodního oddělení Dobruška na téma drogy, alkohol a doprava. Nadporučík Luboš Petera s kolegou nám vysvětlovala, jak se máme na silnici chovat, jaké máme drogy a jak se zachovat pokud nám je někdo nabízí. Jaká nebezpečí nás mohou potkat, pokud najdeme použitou injekční stříkačku a jak se zachovat. Nejvíce nás zaujala služební zbraň, pouta a výbava pořádkové jednotky. Vybraní z nás si vyzkoušeli dechovou zkoušku na alkohol. Všechny byli negativní.Pozvání přijali též děti z Čánky a Bystrého v Orlických horách.

Káťa                                                                                                                                                              V březnu jsme vyráběli výzdobu na karneval a pomohli při organizaci her. Dále jsme pak pomáhali plést pomlázky na Velikonoční výstavu a připravovali se na zkoušky odbornosti.

Dne 24.dubna jsme se zúčastnili Valské soutěže v požárním útoku. Mladší skončili na 3. místě. Starších družstvo A bylo 2 a družstvo B bylo nakonec na 5. místě.

Lucka                                                                                                                                                                                  9. května jsme se zúčastnili soutěže v Houdkovicích. Soutěžilo družstvo mladších i starších žáků. Tentokrát ve 3 disciplínách - štafeta požárních dvojic, štafetový běh CTIF, požární útok. Obě družstva se po sečtení výsledků umístila shodně na 3. místě ve svých kategoriích.

Peter                                                                                                                                                            16. května se naše družstvo starších vydalo do Záhornice na soutěž - Záhoráček 2010. Do soutěže jsme nasadili 2 družstva doplněna mladšími. Soutěžilo se ve dvou disciplínách - požární útok CTIF a požární útok. Obě družstva si vedla dobře a v konečném pořadí skončila na 1. a 6. místě.

Bára                                                                                                                                                                22. a 23.května jsme jeli na třídenku. Tento rok jsme jeli až v sobotu. Po nástupu nás čekaly disciplíny: 2 požární útoky, 2 pokusy štafety 4x60, 2 pokusy útoku CTIF a jeden pokus štafety CTIF. Po večeři se mladší a ti co chtěli zabalili a byli odvezeni na noc domů.  V neděli jsme si odběhli 2. pokusy štafet CTIF a štafety požárních dvojic. Mladší se umístili na 7.místě,starší se umístili na 4. místě. Kvůli počasí bylo vše mokré a blátivé, proto děkujeme rodičům za jejich pochopení když jsme přijeli domů jako čuňátka.

Kamila                                                                                                                                                         29. května se uskutečnila hasičská soutěž v Bílém Újezdě. V mladších se zúčastnila  tři družstva a naši vybojovali 1. místo. Ve starších se zúčastnilo šest družstev a my jsme si vysloužili 4. místo.

Honza                                                                                                                                                          19. června  jsme jeli do Bohuslavic. Byli jsme tam jen starší, ale 2 družstva. V Bohuslavicích bylo spoustu neznámých družstev .Družstvo A vyhrálo a družstvo B skončilo páté.

Jarda                                                                                                                                                  20.června jsme vyrazili na stadion v Opočně. Mladší si museli dvě děti půjčit od Čánky a jednoho čerstvě tříletého prďolku využít do štafety. Nakonec vybojovali 4. místo. My starší jsme se po krásných pokusech umístili na 2. místě.

Matěj                                                                                                                                               3.července jsme zavítali do Čánky. Bylo velké teplo, ale díky studeným nápojům jsme to zvládli. Starší byli 2. a mladší, i když si opět museli 2 děti půjčit, skončili třetí.

Patrik                                                                                                                                                    14.srpna se družstvo starších vydalo do Nahořan.Když jsme tam dorazili tak nás překvapilo,  že tam byla jen místní družstva  Když byl slavnostní nástup, tak jsme zjistili, že tam jsou jen 2 družstva starších! Náš lepší čas byl 25 a vynesl nám první místo.

Predy                                                                                                                                                  21.srpna se uskutečnilo na našem domácím hřišti Hasičské klání. Za mladší i starší se ukázalo shodně 6 družstev. Po odběhnutí dvou pokusů štafet a  požárních útoků se mladší umístili 1., starších družstvo A vyhrálo a družstvo B obsadilo 3. místo. Letos se nám také představilo družstvo přípravky. Byli skvělí, a proto je škoda že tím jejich činnost pro tento rok skončila. Uvidíme, co je čeká letos.

Kuba                                                                                                                                                      28.srpna jsme si zaběhali ráno v Jásenné, kde byla velká konkurence. Všichni byli plní síly a tak soutěž byla velmi těžká. Družstvo A se umístilo na 6. a družstvo B na 9. místě. Odpoledne v Ledcích už bylo mnohem míň družstev. Družstvo A se umístilo na 1. místě a družstvo B vybojovalo 2. místo.

29.srpna jsme se zúčastnili soutěže v Malšově Lhotě.

Zahali                                                                                                                                                            2. října se v Česticích konal zahajovací závod nového ročníku celostátní hry Plamen. Za naše SDH se v tomto ročníku účastní 2 družstva starších žáků. Za každé družstvo jsme nasadili po jedné hlídce. Obsadili  jsme 6.  a  19. místo. A dále dorostenka - já Petra Zahálková 1. místo a  dorostenec Jan Felcman 2. místo. Což je pěkný vstup do Plamenu a uvidíme, jak se s tím na jaře popereme.

všichni najednou                                                                                                                                 Děkujeme za pozornost a držte nám pěsti i v tomto roce.